Nieuws:

CMDB, hoe pak je dat aan?

tags: Kennisbijeenkomsten

Hoe zorg je datje bij de start van de inrichting over een goede set data beschikt? Met welke zaken moet je rekening houden bij het ontwerpen van een CMDB? Welke beheerprocessen zijn nodig om de CMDB op het gewenste niveau te houden? En hoe zorg je dat de medewerkers die de CIs bewerken dit goed blijven registreren? Dit laatste is misschien wel de belangrijkste succesfactor bij Configuratie Management. Immers een CMDB die niet juist, volledig, tijdig of accuraat is, wordt al snel niet meer serieus genomen. De kracht van een goede CMDB ligt in het feit dat deze de andere processen van accurate informatie kan voorzien. 

Op 15 mei gaf CBS haar visie over dit onderwerp met een inspirerende en leerzame presentatie, waarin behalve het belang van een CMDB ook de werking en toegevoegde waarde goed werd neergezet.   
Manager van het CMDB Team, Bram Huijsmans, bracht in zijn presentatie heel goed naar voren hoe hij dit heeft aangepakt binnen CBS. Maar ook gaf hij mooie voorbeelden over de BI portal die beschikbaar is, om het CMDB kracht bij te zetten. 

Vanuit de diverse IT-Circles was een mooie mix van organisaties aanwezig. Er zijn veel vragen gedeeld en beantwoord. Het is dat de tijd het niet toeliet anders was de sessie nog lang doorgegaan. Daarmee is een vervolgsessie erg waarschijnlijk.  

Tijdens de sessie kwamen zaken aan bod als: 

  • Tooling
  • Hoe krijg je de organisatie in beweging
  • CMDB en security aspecten 

Een zeer productieve, informatieve sessie met actieve deelnemers, waarin veel interactie tussen de deelnemers een mooie synergie tot stand bracht. Er zijn plannen om er ook een online community voor op te starten om blijvend kennis te delen en elkaar te vinden. 

Wil jij ook deelnemen aan een activiteit op jouw vakgebied of heb je een vraagstuk waarover je graag eens met collega’s van andere leden zou willen sparren? Stuur een mail naar info@itcircle-nederland.nl.

Deelnemen aan RDIC of inschrijven voor de newsflash?
Meld je bij ons aan!

Contact