Nieuws:

Seminar Applicatierationalisatie bij Inholland

tags: Kennisbijeenkomsten

Op initiatief van de Gemeente Amsterdam organiseerde de Amsterdam IT Circle in samenwerking met Inholland op 22 december een seminar over applicatierationalisatie. De uitdaging deze middag was om te onderzoeken welke plannen van aanpak er onderscheiden kunnen worden en wat we hier met elkaar van kunnen leren. Vier IT Circle leden kregen de ruimte om hun visie, plannen van aanpak en ervaringen op het gebied van (her)inrichten van het applicatielandschap uit de doeken te doen. 

Cees Plug, directeur ICT bij Inholland, verwelkomde de deelnemers en opende het seminar.  De Gemeente Amsterdam beet het spits af door als eerst hun plan van aanpak om de applicaties in hun applicatielandschap te verminderen toe te lichten. Het doel van het project is dat applicaties per ‘familie’ worden ingedeeld zodat er uiteindelijk per benodigde functionaliteit nog maar één applicatie over zal zijn.  

Naast de Gemeente Amsterdam deelden ook ABN AMRO, SVB en UWV hun inzichten bij het veranderen van het applicatielandschap binnen de organisatie en hun plan van aanpak hierbij. Het UWV sprak over hun ervaringen vanuit verschillende invalshoeken, waaronder techniek, OS, support en middleware. Verder vertelden de sprekers over de doelarchitectuur en over hoe applicatierationalisatie nu eigenlijk samenhangt met andere onderwerpen uit informatieplannen.

De middag werd afgesloten met een borrel waarbij de deelnemers de rode draad van de middag nog even met elkaar konden bespreken. Uit de vragen en discussies tijdens en na het seminar bleek dat het herinrichten van het applicatielandschap voor veel organisaties een grote uitdaging is. Vanuit de Amsterdam IT Circle zal dit onderwerp vast en zeker weer de revue passeren.

De deelnemers vonden het onder andere “interessant om te horen hoe andere bedrijven omgaan met de aanpak van IT rationalisatie” en er kwamen “goede voorbeelden uit de praktijk naar voren: van aanpak, lessons learned tot de resultaten, verteld door ervaringsdeskundigen.”

Deelnemen aan RDIC of inschrijven voor de newsflash?
Meld je bij ons aan!

Contact